.:  Edguy WN  :.

Picture
3:a i SISM Unghäst utomhus 2009 | 9:a i SM Unghästdressyr 2009

Kourus Gizmo  X Kourus Cassandra
 
.:  Kön Valack  Ålder 13 år  Ras Svenskt halvblod  Mankhöjd 168 cm  :.
.:  Utbildad
 1.10 cm hoppning, MSV A dressyr, 90 cm fältävlan  :.
.:  Ägare
Ridskolan, Vikasa AB  Uppfödare Warpnäs Gård  Säljare USA Jumping :.
 
Eddies far, Gizmo, var ute i en avelsannons med några andra hingstar. Eftersom att han är så snygg och har en stamtavla som inte går av för hackor bestämde jag mig för att betäcka Cassandra med honom, i förhoppning om att få en lika snygg och lovande unghäst. 11 månader senare tittade Eddie ut, en pigg och nyfiken liten fuxhingst. Han var redan från början en ganska lugn kille, gjorde inte så mycket väsen av sig, men var ändå hela tiden med och undersökte omgivningen, när mor hans tillät. Från ett ganska rangligt och långbent föl växte Eddie sakta men säkert upp till en välmusklad och väldigt fin unghäst och infriade verkligen mina förväntningar på den fronten. Vid tiden då det var dags för inridning blev både bett, sadel och ryttare accepterade relativt snabbt, om än med en viss tveksamhet i början. / Av uppfödaren
Eddie kom till ridskolan den 25 januari 2010. Han är en väldigt fin och snäll häst så han kommer nog att passa som handen i handsken här!
 
Han är väldigt snäll att rida, bra för den osäkra nybörjaren. En riktig tankhäst med andra ord som man sitter stadigt och säkert på. Ibland är han lite pigg och ibland är han lite seg, det varierar. Men för det mesta kan man locka fram framåtbjudningen i honom, för han tycker det är kul att arbeta. Han har ju gått medelsvår innan, så han kommer nog gå med de lite mer ruttinerade ryttarna också. Utbilda honom mer kommer vi dock inte göra. Men somsagt, en lättriden häst, duktig i både dressyr och hoppning.
 
Klicka här för att komma till Eddies meriter och bedömningar.
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture